Takaisin artikkeleihin

Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma luo suuntaviivat Keravan arkkitehtuurille ja kaupunkisuunnittelulle

Ilmakuva kerrostaloalueesta.

Keravan kaupunki valmistelee ohjelmaa parhaillaan. Kuntalaiset ja päättäjät ovat tervetulleita paikallisia arkkitehtuuritoimia käsittelevään keskustelutilaisuuteen Keravan kaupunginkirjastoon 13.6.2023 klo 16.

Vuoden 2022 alussa julkaistu Suomen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma eli apoli luo suuntaviivat toimille, joiden kautta arkkitehtuuri tukee ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävän yhteiskunnan rakentumista. Samalla se tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden elää hyvässä ja inhimillisesti arvokkaassa ympäristössä.

Keravan kaupunki valmistelee parhaillaan omaa paikallista arkkitehtuuripoliittista ohjelmaansa. Arkkitehtuuripolitiikassa on kyse yhteisistä toimintatavoista ja valinnoista, joilla rakennettuun ympäristöön ja sen suunnitteluun voidaan vaikuttaa. Keravalla on tarve kehittää uudenlaisia toimintatapoja kaupungin suunnittelussa. Elinvoimaiset kaupungit ovat koteja niin nykyisille kuin uusillekin asukkaille, yhteisöille ja yrityksille mutta myös luonnolle ja kulttuurille.

Arkkitehtuuriohjelmia on laadittu Suomessa jo parinkymmenen vuoden ajan. Tulevaisuudessa kaupunkimme ja elinympäristömme kohtaavat alati kasvavia haasteita, joten on tärkeää, että myös paikallinen arkkitehtuuripolitiikka kehittyy ajan mukana. Tarvitaan joustavia, pitkäjänteisiä, paikallislähtöisiä, alueiden omille vahvuuksille ja ominaisuuksille pohjautuvia aloitteita. Juuri nyt on hyvä aika paikalliselle arkkitehtuuripoliittiselle keskustelulle ja uudenlaiselle ohjelmatyölle.

Lue lisää Keravan arkkitehtuurin keskustelutilaisuudesta