Takaisin artikkeleihin

CHART-pikakilpailu avaa ovia nuorille suunnittelijoille

""

Tanskalaisen kilpailun tarkoituksena on hakea innovatiivisia ideoita taidepaviljonkeihin, jotka toteutetaan elokuun lopun CHART-taidenäyttelyyn Kööpenhaminaan. Kilpailuaika on vain 72 tuntia – kilpailumateriaali julkistetaan 11.4. klo 13. Kevyen kilpailun palkintona on pääsy kansainväliseen mentorointiohjelmaan.

CHART Architecture on nuorille arkkitehdeille ja suunnittelijoille suunnattu kilpailu, jossa suunnitellaan paviljonkirakennus Kööpenhaminan CHART-taidenäyttelyn (30.8.–1.9.2019) yhteyteen. Aikaa kilpailuehdotuksen luomiseen on ainoastaan 72 tuntia. Kansainvälinen tuomaristo valitsee viisi finalistia, joiden paviljongit rakennetaan osaksi näyttelyä Charlottenborgissa, Kööpenhaminassa. Tämän vuoden teema Exploring Materiality keskittyy monimuotoisista materiaaleista syntyviin tiloihin.

CHARTissa vierailee vuosittain useita tuhansia kansainvälisiä näyttelyvieraita. Kilpailun voittanut suunnittelija tai työryhmä saa palkinnoksi osallistumisoikeuden kansainvälisten ammattilaisten mentorointiohjelmaan. Tuomaristossa nähdään muun muassa tanskalaistoimisto BIG:n perustaja Bjarke Ingels ja roomalaismuseo MAXXI:n kuraattori Pippo Ciorra.

Vuonna 2014 lanseeratun CHART-kilpailun tarkoituksena on tukea nuoria suunnittelijoita ja lisätä vuorovaikutusta taiteen, designin ja arkkitehtuurin välillä. CHART Architecture on avoin pohjoismaisille nuorille arkkitehdeille ja vastaperustetuille toimistoille sekä taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille. Taidenäyttelyn päätarkoituksena on tukea Pohjoismaiden taide- ja kulttuuriyhteistyötä.

CHART Architecture toteutetaan yhteistyössä Foreningen Realdanian, FOSS:in, Dreyer Foundationin ja Kööpenhaminan kaupungin kanssa.

CHART Architecture -kilpailu
11.4. klo 13 – 14.4. klo 13:00
Kilpailumateriaali julkistetaan CHARTin sivuilla 11.4. klo 13 (Suomen aikaa)
Linkki kilpailumateriaaliin tässä.

Kilpailun kick-off-tapahtuma Facebookissa tästä linkistä ja CHARTin nettisivuilla tästä linkistä.