Takaisin artikkeleihin

Ensimmäinen Finimalism Journal pohtii suunnittelijan roolia osana vihreää siirtymää

Kuva vaaleasta sisäkatosta, jossa kaari.

Anna Rusi

Arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin yhteishanke Finimalism julkaisi ensimmäisen Journal-kokoelmansa tammikuun alussa. Julkaisu tuo yhteen suomalaisten suunnittelijoiden ajatuksia työstään, suunnittelijan roolin muutoksista ja tulevaisuuden tarpeista.

Teksti: Anna Rusi

Archinfon, Finnish Design Infon ja Fashion Finlandin yhteishanke Finimalism avasi hiljattain oman verkkoalustansa, joka kokoaa suomalaisen suunnittelun tarinoita uuteen visuaaliseen ja kerronnalliseen muotoon. Yhteistyöprojektin tavoitteena on lisätä suunnittelualojen kansainvälistä näkyvyyttä ja uudistaa Finnish Designin tarinaa.

Verkkosivuston Journal-julkaisualusta luo foorumin vihreälle, kauniille ja kekseliäälle muotoilulle. Ensimmäinen numero, teemaltaan “Rethink”, on omistettu suunnittelualojen äänille. Artikkeleissaan kuusi suunnannäyttäjää pohtivat, miten muotoilijan työ on vuosien saatossa muuttunut – ja miten sen tulisi muuttua tulevaisuudessa.

Rethink-numerossa esiin nousevat niin luonnonvarojen ja materiaalien käytön kuin kuluttajien tottumusten ja rakennuskannan kestävyyden teemat. Suunnittelijat pääsevät kertomaan omin sanoin, kuinka päätyivät alalleen, millaisena kokevat töidensä roolin vihreässä siirtymässä ja kuinka katsoa vastuullisesti, mutta toiveikkaasti tulevaan. Puheenvuoron saavat muun muassa Jenni Reuter, Teemu Kurkela ja Yrjö Kukkapuro

Archinfo jakaa alun perin finimalism.fi-alustalla julkaistut artikkelit kevään aikana myös suomeksi. Ensimmäisessä artikkelissa vaatesuunnittelija Sofia Ilmonen kertoo, miten vaate voi muuttua ja rakentua yhä uudelleen – tinkimättä runsaasta ja mielikuvituksellisesta estetiikasta.

Lue Sofia Ilmosen artikkeli tästä.
Jatkossa löydät kaikki Journal-artikkelit täältä.