Takaisin artikkeleihin

Finimalism Journalissa virittäydytään digitaalisen suunnittelun maailmaan

Värikkäitä 3D-tulostettuja kuutioita nojaamassa puuhun.

Mikael Niemi

Arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin yhteishanke Finimalism on julkaissut toisen Journal-artikkelikokoelmansa maaliskuun alussa. Julkaisussa käsitellään digitaalisen suunnittelun teemoja ja tulevaisuutta.

Teksti: Anna Rusi

Archinfon, Finnish Design Infon ja Fashion Finlandin yhteishanke Finimalism julkaisee verkkosivustollaan Journal-artikkelikokoelmia ja kokoaa suomalaisen suunnittelun tarinoita uuteen muotoon. Yhteistyöprojektin tavoitteena on lisätä suunnittelualojen kansainvälistä näkyvyyttä ja uudistaa Finnish Designin tarinaa.

Toinen Journal-julkaisu, nimeltään “Recode”, pureutuu suunnittelualojen digitaaliseen ulottuvuuteen ja tutkii fyysisen ja digitaalisen maailman välistä yhteyttä. Miten käyttää teknologiaa kestävämmän maailman rakentamiseen? Mitä uusia mahdollisuuksia ja haasteita uusin teknologia tuo mukanaan? Onko digitaalinen suunnittelu automaattisesti kestävää?

Julkaisussa kuullaan esimerkiksi sisustusarkkitehtuurin ja teknologian suhteesta, digitaalisen muodin luonteesta ja taiteen tekemisestä yhdessä tekoälyn kanssa. Archinfo jakaa alun perin finimalism.fi-alustalla julkaistuja artikkeleja kevään mittaan myös suomeksi. Löydät ne kootusti täältä.

Tutustu Recode-julkaisuun tästä linkistä.