Takaisin artikkeleihin

Googlen design-konferenssi saapuu Helsinkiin – Suomen biennaalinäyttely Mind-Building mukana ohjelmassa

Span

Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Suomen näyttelyn kuraattori Anni Vartola puhuu globaalin teknologiajätin tapahtumassa suomalaisesta kirjastoarkkitehtuurista ja Mind-Buildingin sanomasta.

SPAN on Googlen vuosittain eri maissa järjestämä kansainvälinen design-konferenssi, joka kokoaa yhteen taiteilijoita, tutkijoita, teknologian asiantuntijoita ja design-alan ammattilaisia. Tänä vuonna, marraskuun 1. päivänä, tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa. Katso puheenvuoroja ja workshopeja sisältävä ohjelma täältä.
“Esiintyminen Google Spanissa tuntuu todella kutkuttavalta. On upeaa, että Googlen kaltainen jättimäinen toimija on kiinnostunut tuomaan SPAN-tapahtumansa nimenomaan Helsinkiin”, kuvaa Anni Vartola, kuraattori, tutkija, kriitikko ja Aalto-yliopiston arkkitehtuurin teorian vanhempi yliopistonlehtori. “Odotan, että esiintyjät ja yleisö saavat uusia näkökulmia informaatioteknologian nopeasti muuttuvaan olemukseen ja luoviin ratkaisuihin muotoilla ja jalostaa tietoa ja osaamista.”

Vartola sai kutsun tapahtumaan kertomaan kuratoimastaan ja Archinfon Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin tuottamasta Mind-Building-näyttelystä, joka kertoo suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin tarinan. “Toivon, että pystyn SPAN-tapahtumassa viemään viestiä julkisten kirjastojen ja suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin merkityksestä eteenpäin”, Vartola sanoo.

Muita puhujia tapahtumassa ovat muun muassa New Dark Age -kirjan kirjoittaja James Bridle, Googlen muotoilujohtaja Isabelle Olsson ja tekoälytaiteilija Stephanie Dinkins sekä suomalaisista muun muassa sisustussuunnittelija, muotoilija Linda Bergroth, Helsingin juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari, graafisen suunnittelun studio Schick Toikka sekä Ateljé Sotamaa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on sulkeutunut, mutta jonotuslistalle on mahdollista rekisteröityä tästä.

#SPAN18

Google SPAN 1.11.2018 klo 9:00 Wanha Satama Pikku Satamakatu 5, Helsinki

Lue lisää