Takaisin artikkeleihin

Hae valaistussuunnittelun koulutukseen 1.12. mennessä

""

Oulun yliopiston arkkitehtuurin yksikkö ja Savonia-ammattikorkeakoulu järjestävät lukuvuonna 2021–22 valaistussuunnittelua koskevan opintokokonaisuuden, joka tutustuttaa kaupunki- ja arkkitehtuurivalaistuksen perusteisiin ja antaa monipuoliset valmiudet suunnitella valaistuksia niin ulko- kuin sisätiloihin.

Varsinainen haku 60 op:n koulutukseen toteutettiin keväällä 2021. Nyt järjestettävän täydennyshaun kautta voi hakeutua kevään 2022 erillisiin opintojaksoihin. Keväällä ohjelmassa on sisätilojen valaistusta käsitteleviä opintoja yhteensä 30 opintopisteen edestä.

Kevään opinnoissa keskitytään sisätilojen valaistusolosuhteiden suunnitteluun niin keinovalon kuin luonnonvalon näkökulmasta. Sisätilojen valaistus -opintojaksolla opitaan erilaisia valaistussuunnitteluun liittyviä taitoja. Luonnonvalo ja rakentaminen -opintojaksolla perehdytään tapoihin tutkia ja analysoida rakennuksen sisätilaan syntyvän luonnonvaloympäristön ominaisuuksia suunnittelun tueksi. Valo ja ihminen -opintojaksolla teemoina ovat valon monisyiset vaikutukset ja hyvinvointi.

Monialainen koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on koulutuksen tai työkokemuksen kautta yhteys valaistusalaan. Opinnot sopivat kaikille, jotka tarvitsevat työssään valaistussuunnittelun perustietoa tai haluavat laajentaa, syventää ja päivittää osaamistaan. Koulutuksen ensisijainen kohderyhmä on Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon alueilla asuvat ja toimivat henkilöt.

Koulutus järjestetään Oulun yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Opintoihin hakeudutaan opiskelijaksi joko Oulun yliopistoon tai Savonia-ammattikorkeakouluun. Koulutus on osallistujille maksuton. Hakuaika koulutukseen on 10.11. –1.12.2021.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta:
Oulun yliopiston sivuilta tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).
Savonia-ammattikorkeakoulun sivuilta tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).