Takaisin artikkeleihin

Haku Pariisin Cité internationale des arts’in ateljeeasuntoihin on käynnissä

DL: 31.03.2024

ateljeehuoneiston oleskelutila, joka on kalustettu nojatuolilla,kahdella kaapilla, ruokapöydällä ja kahdella tuolilla.

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö hallinnoi Pariisin taiteilijakeskuksessa yhdeksää ateljeeasuntoa, joiden hakuaika on vuosittain 1.–31. maaliskuuta. Ateljeita voivat hakea suomalaiset kuvataiteilijat, säveltaiteilijat, muotoilijat, arkkitehdit sekä muut taiteilijat.

Yhdeksän ateljeeasuntoa jaetaan tasapuolisesti kuvataiteilijoiden, säveltaiteilijoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien ja muiden taiteilijoiden kesken. Valinnassa painotetaan työsuunnitelman laatua ja taiteilijan omaa motivaatiota. Ateljeita ei ole tarkoitettu Pariisiin vakituisemmin asettuneiden taiteilijoiden asuinpaikaksi.

Ateljeet ovat 25–40 neliömetrin kokoisia studioita, joista viisi soveltuu erityisesti kuvataiteilijoille ja neljä muusikoille. Lyhin yhtäjaksoinen työskentely Citéssä on kaksi kuukautta, pisin vuosi. Useimmiten työskentely kestää 4–7 kuukautta.

Pariisin taiteilijakaupungin säätiö tekee Pariisissa yhteistyötä Institut finlandais’n kanssa. Instituutti pyrkii tarjoamaan säätiön taiteilijoille mahdollisuuksia verkostoitua paikallisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Tutustu tarkemmin hakuehtoihin ja muihin lisätietoihin täältä.