Takaisin artikkeleihin

Haku kunnille ja kaupungeille arkkitehtuuripolitiikan kehittämisryhmään

Nainen kiinnittää ilmapalloja pyykkinarulle kesätapahtumassa.

kuva: Aino Salmi

Millaisia paikallisia arkkitehtuuripoliittisia toimintamalleja tarvitaan juuri nyt? Mitä voitaisiin kehittää tai kokeilla? Taiteen edistämiskeskus Taiken kehittämisryhmään valituille tarjotaan asiantuntijasparrausta sekä valtakunnallisia ja kansainvälisiä verkostoja.

Taiteen edistämiskeskus Taiken Uusi paikallinen arkkitehtuuripolitiikka -kehitysryhmähaku on kohdistettu kunnille ja kaupungeille sekä muille paikallisille toimijoille, kuten järjestöille, ryhmille ja kollektiiveille. Haun kautta etsitään tahoja, jotka haluavat edistää laadukasta rakennuskulttuuria omalla alueellaan tai ovat avoimia uusille arkkitehtuuripoliittisille avauksille ja toiminnan kehittämiselle. 

Kehittämisryhmään haetaan mukaan idealla, joka kuvaa paikallisesti kehitettävää apoli-toimintaa. Idea voi olla esimerkiksi uuden paikallisen arkkitehtuuriohjelman tekemiseen tähtäävä prosessi, rakennuskulttuurin think tank tai kyläsymposium. Hakijoita pyydetään pohtimaan, millaisia paikallisia arkkitehtuuripoliittisia toimintamalleja tarvitaan juuri nyt, mitä voitaisiin kehittää tai kokeilla ja mikä innostaa.

Mukaan kehittämisryhmään pyritään valitsemaan erilaisia ideoita ja hankkeita, jotka edustavat laaja-alaisesti paikallisen tai alueellisen arkkitehtuuripolitiikan ja rakennuskulttuurin ajankohtaisia näkökulmia.

Kehitysryhmään valitaan alustavasti 4–8 projektia. Ryhmän työskentely alkaa syksyllä 2022 ja päättyy loppukeväästä 2023. Taike kokoaa kehitystyön tulokset lopuksi yhteen julkaisuksi.

Hakuaika on 23.5.–31.8.2022. Ehdotukset valitaan syyskuun alussa. Valintaan osallistuvat edustajat Taikesta, Archinfosta, opetus-ja kulttuuriministeriöstä sekä ympäristöministeriöstä.

Lue lisää ja hae mukaan tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).