Takaisin artikkeleihin

Keravan Uuden ajan rakentamisen festivaali kerää yhteen kestävän elämäntavan ystävät

Tyyni jokumaisema, kivinen kaarisilta

urf.fi

URF on Keravan kaupungin järjestämä koko perheen kaupunkifestivaali, joka keskittyy kestävään rakentamiseen, asumiseen ja elämäntapaan. Tapahtuma järjestetään Keravan Kivisillassa 26.7.–7.8.

Kivisiltaan, Keravan kartanon vehreään ympäristöön on nousemassa uusi asuinalue, jossa järjestetään tänä kesänä Uuden ajan rakentamisen festivaali eli URF. Tapahtuman on tarkoitus tarjota puitteet kestävän elämän kokeiluihin ja antaa ideoita ja ratkaisumalleja tulevaisuuden asumiseen. 

Festivaali tarjoaa yhdentoista päivän ajan maksutonta ohjelmaa, joka yhdistää kestävän rakentamisen, taiteen, musiikin ja lähiruoan. Vierailijat voivat tutustua erilaisiin kestävää rakentamista esitteleviin kohteisiin ja kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja rakentamisesta ja asumisesta.

Esimerkiksi keskiviikkona 31.8. klo 14 järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään arkkitehtuuripoliittisia ohjelmia otsikolla "Kestävyyttä ja kauneutta kaupunkeihin arkkitehtuuriohjelmalla". Puhujina ovat kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Hellén ja suunnittelija Sonja Stenman Uudestakaupungista sekä Suomen Arkkitehtiliiton varapuheenjohtaja Raine Vihelmaa.

Festivaalivierailla on myös mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin, jotka käsittelevät kestävää rakentamista ja elämäntapaa. Musiikkiesityksistä vastaa monipuolinen valikoima artisteja, jotka tarjoavat musiikillisia elämyksiä kaikenikäisille festivaalivieraille. Lisäksi festivaalialueella on tarjolla korkealaatuista lähiruokaa.

Ammattilaisaamut

Festivaalin viimeisen viikon, 31. heinäkuuta lähtien, rakennusalan ja asumisen ammattilaisille järjestetään aamutilaisuuksia, joissa alan asiantuntijat käsittelevät ajankohtaisia kestävän kehityksen aiheita. 

Esimerkiksi keskiviikkona 31.7. teemana on kiertotalousarkkitehtuuri. Tilaisuudessa pohditaan, voiko purkuaalto pahentua ja miten vanhat rakennukset saataisiin jälleen käyttöön. Puhujina ovat muun muassa Lidia Egorova, joka työskentelee kiertotalousarkkitehtuurin parissa alankomaalaisessa Space&Matter-toimistossa, sekä Outi Raatikainen PinkEmineciltä. 

Ammattilaisaamujen liput maksavat 175 €. Ohjelma ja lippukauppa löytyvät täältä.

Festivaalin koko ohjelmaan voi tutustua URFin verkkosivuilla, josta löytyy tarkemmat tiedot päivittäisistä tapahtumista, esiintyjistä ja aikatauluista.