Takaisin artikkeleihin

Kilpailu koululaisille: Ideoi ratkaisu oman ympäristösi epäkohtaan ja voita luokkaretkirahaa

Eloisa, kirkkaan keltaisilla muodoilla koristettu päiväkodin pihamaa.

Espoon Päivänkehrän koulun peruskorjaus valmistui vuonna 2017. kuva: Antti Hahl

Innovarchin Tunnista, oivalla ja tee -innovaatiokilpailu on suunnattu sekä ala- että yläkoululuokille. Kilpailuaika on 20.9. saakka.

Tunnista, oivalla ja tee -innovaatiokilpailussa luokan tehtävänä on löytää epäkohta lähiympäristöstä ja esittää ratkaisuehdotus epäkohdan poistamiseksi tai korjaamiseksi. Kilpailu tähtää ympäristön kriittiseen tarkasteluun sekä luovan työskentelyn kautta oivaltamiseen. Kilpailu on osa Lähiöfest-tapahtumaa.

Luokkia kehotetaan etsimään jokin konkreettinen epäkohta omasta lähiympäristöstään. Epäkohdan tulee löytyä julkisesta tai puolijulkisesta tilasta, kuten koulusta, koulun pihalta tai kaupunkitilasta. Se saa olla kooltaan tai puitteiltaan mitä hyvänsä.

Kilpailutöistä järjestetään näyttely Lähiöfestin päätapahtumassa Espoon Matinkylässä Tiistilän koululla lauantaina 28.9. Kaikki työt esitellään ja arvioidaan myös sanallisesti tapahtumassa, jonka päätteeksi tuomaristo julkistaa voittajan. Kilpailun voittajalle Innovarch lahjoittaa 2 000 euroa käytettäväksi esim. luokan retkeen.

Kilpailuohjeet ja ilmoittautumiset Innovarchin sivustolla tästä linkistä.

Linkki Lähiöfestin sivustolle tässä.