Takaisin artikkeleihin

Lapset kaupungissa 2015–17

DSC_0114

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus toteutti vuosina 2015–16 opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman Lapset kaupungissa -hankkeen, joka nosti parrasvaloihin lapset ja nuoret ympäristön käyttäjinä ja suunnittelun osapuolina.

Hanke oli kolmiosainen: Puisto-projektissa alakoululaiset olivat asiantuntijoita ja osallisia leikkipuistojen suunnittelussa. Kaupunkiagentit-työpajoissa koululaiset olivat kaupunkitilan tutkijoita, käyttäjiä ja väliaikaisia valtaajia. Osahankkeita yhdistäneessä Lapset kaupungissa -seminaarissa jaettiin kokemuksia sekä paneuduttiin kaupunkiin oppimisympäristönä ja vaikuttamisen paikkana.

Hankkeen tuloksena syntyi toimintamalleja ja aineistoja erityisesti koululaisia osallistavaan kaupunkisuunnitteluun sekä peruskoulujen ja lukioiden opetukseen. Työpajamallit sopivat hyvin myös lastenkulttuurin toimijoiden käyttöön.

Koko Lapset kaupungissa -hankkeen koordinoinnista sekä Kaupunkiagentit-työpajojen ja Lapset kaupungissa -seminaarin tuottamisesta vastasi Arkkitehtuurin tiedotuskeskus. Puisto-projektin suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Pohjois-Suomen arkkitehdit SAFA:n arkkitehtuurikasvatustyöryhmä.

[list_posts post_id="23020,23018"]