Takaisin artikkeleihin

Maailman laajin yksityinen Aalto-kokoelma esillä virtuaalinäyttelynä

Alvar Aalto -museon kevään 2021 suuri yleisösuosikki Muotoja moneksi – 30 vuotta intohimoista keräilyä -näyttely on avautunut virtuaalisena. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa yksityisen keräilijän, Pertti Männistön, ainutlaatuiseen Aalto-kokoelmaan, johon kuuluu yli tuhat esinettä. 

Näyttely: Muotoja moneksi – 30 vuotta intohimoista keräilyä
Auki ympäri vuorokauden vuoden 2023 loppuun asti
Verkkonäyttely
Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto -säätiön ensimmäisessä laajamittaisessa virtuaalinäyttelyssä on esillä huonekalujen, valaisinten ja lasiesineiden lisäksi Aino ja Alvar Aallon suunnittelemia sisustusdetaljeja. Näyttelyyn kootut esineet kertovat Aaltojen varhaisesta teollisesta muotoilusta, ajalta ennen varsinaista sarjatuotantoa ja huonekaluvalmistuksen koneellistumista. 

Maksullisessa virtuaalinäyttelyssä voi tutkia eri teemojen ympärille rakennettuja kokonaisuuksia tai yksittäisiä esineitä omatoimisesti. Virtuaaliversiossa alkuperäistä näyttelykokonaisuutta on täydennetty arkistomateriaaleilla, kuten valokuvilla ja kalustepiirustuksilla, jotka havainnollistavat Aino ja Alvar Aallon suunnittelemien kalusteiden suunnittelun ja käytön historiaa. Lyhyet videoklipit avaavat keräilijän kokemuksia kokoelmansa kartuttamisesta. 

Näyttely tarjoaa myös mahdollisuuden vierailla nyt peruskorjauksen vuoksi suljettuna olevan Alvar Aalto -museon veistoksellisessa näyttelytilassa. Uudistettu Alvar Aalto -museo näyttelyineen avataan yleisölle kesällä 2023. 

Lisätietoja virtuaalinäyttelystä löytyy näyttelyn omilta sivuilta tästä linkistä (aukeaa uudessa välilehdessä).