Takaisin artikkeleihin

Mind-Building Seinäjoella 4.12.–16.1.

""

kuva: Ugo Carmeni

Vuoden 2018 Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa ihastuttanut kirjastonäyttely jatkaa kiertuettaan suomalaiskirjastoissa.

Mind-Building
Seinäjoen pääkirjasto Apila
Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki
4.12.2021–16.1.2022
Avajaiset 3.12. klo 17:00
avoinna kirjaston aukioloaikoina

Seinäjoen Apila-kirjastoon avautuva Mind-Building-näyttely kutsuu keskustelemaan arkkitehtuurin merkityksestä kaikille yhteisenä julkisena tilana ja elämyksellisenä elinikäisen oppimisen keskuksena. JKMM Arkkitehtien suunnittelema kirjasto valmistui vuonna 2012 Alvar Aallon kuuluisan kirjaston ja hallintokeskuksen naapuriin. Tutustu Apila-kirjastoon Finnish Architecture Navigatorissa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Näyttelyn on tuottanut Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo alun perin Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin vuonna 2018. Arkkitehtuurikriitikko ja -tutkija Anni Vartolan kuratoima näyttely esittelee suomalaisen kirjastoarkkitehtuurin kehittymistä kautta aikojen ryhmittelemällä seitsemäntoista eri aikakausien kirjastorakennusta eri teemojen alle. Arkkitehti Tuomas Siitosen ja graafikko Johannes Niemisen suunnittelemaa näyttelyä on kiertuetta varten muokattu erilaisiin tiloihin sopivaksi, mutta kaikki alkuperäisen näyttelyn kirjastot ovat mukana, samoin kuin biennaalinäyttelyä varten tilatut ääni- ja videoteokset.

Seinäjoen-näyttelyn mahdollistaa Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto.