Takaisin artikkeleihin

New European Bauhaus goes digital -tapahtumassa digitaalisuus kohtaa luovat alat

Bauhaus october kansi

Tapahtuma järjestetään 28. lokakuuta. Ilmoittautuminen maksuttomaan tapahtumaan on auki.

Ympäristöministeriön järjestämässä online-tilaisuudessa käsitellään digitaalisuuden merkitystä arkkitehtuurissa, suunnittelussa ja taiteissa. Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja ja nähdään esimerkkejä viimeisimmistä tietopohjaisista menetelmistä, kuten simuloinnista, robotisoinnista, optimoinnista, parametrisyydestä ja automatisoinnista luovan alan kontekstissa. Archinfo on tapahtuman kumppani.

Tapaillaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia muutoksia kohtaamme suunnittelun ja arkkitehtuurin jatkuvan systeemisen muutoksen vuoksi? Mitä mahdollisuuksia digitalisoitunut tulevaisuus tuo?

Tapahtuma tuo uusimman käsityksen datapohjaisista menetelmistä luovalla alalla. Missä yhdistämme tekoälyn ja muotoilun tänään?

Tapahtumassa myös luovan alan tekijät esittelevät ideoita, konsepteja, prototyyppejä tai hypoteeseja niin kutsutuissa demohuoneissa. Esittelijät on valittu haun kautta. Demohuoneissa tapahtuman osallistujat pääsevät näkemään tuoreita ja nokkelia datalähtöisiä innovaatiota, jotka liittyvät elinympäristöihimme; luontoon, kaupunkeihin ja kaupunginosiin, rakennuksiin, käyttäjälähtöiseen suunnitteluun tai materiaaleihin. Lue lisää Call for demos -hausta tästä.

Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

Yhteistyöorganisaatioita ovat Rakennustietosäätiö RTS, Aalto yliopisto, Porton yliopisto ja Bureau of European Design Associations BEDA sekä Archinfo. Tilaisuus linkittyy Euroopan komission Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitteeseen, jonka tavoitteena on tuoda yhteen taiteen, kulttuurin, sosiaalisen osallisuuden, tieteen ja teknologian näkökulmia kauniiden, kestävien ja osallistavien ympäristön rakentamiseen. Lue lisää EU-komission aloitteesta tästä.