Takaisin artikkeleihin

Omat kuviot – Aaltojen painokuvioiden innoittama leimasintyöpaja 5.2. klo 11

Logoteksti rgb 3x2 scaled

Omat kuviot – Aaltojen painokuvioiden innoittama leimasintyöpaja
5.2. klo 11–15
Keski-Suomen museo, 2. krs. Puuhatila Nappula
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

Arkkitehdit Alvar, Aino ja Elissa Aalto suunnittelivat myös tekstiilien painokuvioita, kuten Siena, H55 ja Patio. Työpajan tavoitteena on kiinnittää huomiota arjen estetiikkaan ja antaa mahdollisuus omalle luovalle toiminnalle. Työpaja herättelee katsomaan omaa tuttua huonekalua uudessa valossa ja saamaan inspiraatiota omiin tuunauksiin. Sukupolvelta toiselle kestävät tuotteet voivat saada uuden elämän pienellä vaivalla uuden hankkimisen sijaan. 

Työpajassa suunnitellaan oma painokuvio ja valmistetaan sen mukaan leimasin, jolla kuvioidaan väripaperi. Päästä sisäinen suunnittelijasi valloilleen ja luo oma kuviopintasi. Millaisiin muotoihin Aaltojen design innoittaa sinua? Missä käytössä näkisit luomuksesi? Tuotosta voi käyttää sellaisenaan myös itsenäisenä taideteoksena.

Työpajan päätteeksi voit halutessasi leikata teoksesi Aalto-jakkaran istuinosan kokoiseksi ympyräksi ja osallistua Keski-Suomen museon aulassa pidettävään pop up -näyttelyyn. Työt ovat esillä museolla 13.2.2022 asti. 

Heikentyneen koronatilanteen vuoksi työpajatilaan otetaan kerrallaan max 8 henkeä. Lisätietoa tapahtumasta löytyy Keski-Suomen museon verkkosivuilta tästä linkistä.

  • järjestäjä: Keski-Suomen museo
  • tapahtumatyyppi: työpaja
  • maksullisuus: ilmainen

#arkmuoto #kestokulttuuri