Takaisin artikkeleihin

Onko modernilla väliä? Ilmoittaudu Docomomon seminaariin

Puna-tiilestä tedyn kaaren läpi pääsee tiilirakennukseen kossa on puiset ristikkoikkunat.

Oulunsalon kunnantalo, Arkkitehtitoimisto NVV (Reijo Niskasaari, Kari Niskasaari, Kaarlo Viljanen, Ilpo Väisänen ja Jorma Öhman), 1982. Rakennus suojeltiin marraskuussa 2013.

ICOMOS:n ja DOCOMOMO:n Suomen järjestöt järjestävät yhdessä Oulun kaupungin rakennussuojelutyöryhmän kanssa valtakunnallisen seminaarin Oulussa. Järjestelyissä ovat mukana Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun Yliopiston arkkitehtuurin tiedekunta ja Pohjois-Suomen arkkitehdit SAFA.

 Onko modernilla väliä? Modernin arkkitehtuurin suojelu ja restaurointi

WORKSHOP 7.5.2014 Arkkitehtuurin tiedekunta, OuluASIANTUNTIJASEMINAARI 8.5.2014 Pakkalan sali, OuluIcomosin 1900-luvun arkkitehtuurin komitea (The ICOMOS International Scientific Committee for Twentieth Century Heritage, ISC 20C) on laatinut ja hyväksynyt merkittävän julkilausuman, Madridin dokumentin, jonka suomennos julkistetaan seminaarissa (Approaches for the Conservation of Twentieth-Century Architectural Heritage, Madrid Document 2011).Näkökulmia teemaan: tutkimus, energiamääräykset, sisäilmaongelmat, kaupunkirakenteen tiivistäminen liittyen modernin rakennusperinnön suojeluun ja restaurointiin. Workshopin ja seminaarin kohderyhmä on kulttuuriympäristöalan, rakennussuojelun ja restauroinnin asiantuntijat sekä opiskelijat. Modernin kohteiden parissa työskentelevät rakennuttajat, tilaajat ja suunnittelijat, sekä suunnitteluun ja hoitoon vaikuttavat päättäjät ja viranhaltijat.Seminaari on maksuton. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 22.4.2014 mennessä: https://contio.fi/congressouluilmo/main.aspx?id=320.