Takaisin artikkeleihin

Osallistu väitöskirjatutkimukseen Helsingin päärautatieaseman koetusta turvallisuudesta

Rakennustelineitä rakennuksen sisätiloissa, jossa näkyvät isot ristikkoikkunat.

Iris Andersson

Aalto-yliopiston väitöskirjatutkija Iris Andersson kerää verkkokyselyllä ihmisten kokemuksia Helsingin päärautatieaseman turvallisuudesta tai turvattomuudesta. Kyselyyn voi osallistua 23.6. asti.

Arkkitehti Iris Anderssonin valmistelema väitöskirja “Turvallisen tilan anatomia” tutkii ihmisten kokemia turvan ja turvattomuuden tiloja. Tutkimuksen lähtöpisteenä toimii Eliel Saarisen suunnittelema Helsingin päärautatieasema, joka on kokenut monet maailman mullistukset. Asemarakennukseen liittyy sekä turvattomuuden kokemuksia että kohtaamisen mahdollisuuksia.

Iris Andersson on arkkitehti, jolle alan opinnot ovat antaneet laajan tavan katsoa ja kokea maailmaa. Häntä kiehtoo työskentely arkkitehdin ammatin reunavyöhykkeillä esimerkiksi opettamalla, kirjoittamalla, maalaamalla ja valokuvaamalla. Andersson on aiemmin julkaissut palkittuun diplomityöhönsä pohjautuvuvan teoksen “Kirjailijan talossa – In the Author’s House”, jonka toteutukseen hän sai tukea mesenaatin joukkorahoituksella ja Taiteen edistämiskeskuksesta. Yksivuotisen taiteilija-apurahakauden aikaisia esseitä hän on julkaissut omilla verkkosivuillaan, ja viime syksynä hän työsti esikoisromaaniaan Suomen Kulttuurirahaston Wiwi Lönnin rahaston tuella.

Väitöskirjatutkimukseen liittyvällä lyhyellä kyselytutkimuksella Andersson kartoittaa turvan ja turvattomuuden kokemuksia ja niihin vaikuttavia tekijöitä Helsingin päärautatieasemalla. Kyselyyn voivat vastata kaikki asuinpaikasta riippumatta. Erilaiset kokemukset ovat arvokas osa tutkimusta.

Kyselyyn vastaamiseen menee noin 15 minuuttia, ja siihen voi osallistua 23.6. saakka täällä.