Takaisin artikkeleihin

Osallistuminen Venetsian arkkitehtuuribiennaaliin

""

Anssi Lassila and Kazunori Yamaguchi ReCreation bambuinstallaation äärellä

Venetsian Arkkitehtuuribiennaalin Suomen Paviljongin näyttely tuotetaan 2014 poikkeuksellisesti soolonäyttelynä.

Suomalaista nykyarkkitehtuuria edustaa Venetsiassa Lassila-Hirvilammi arkkitehdit. Anssi Lassilan konseptiin perustuva Re-Creation-installaatio tuodaan Venetsiaan Shenzhenistä, missä installaatio sai ensiesityksensä Aasian suurimmassa arkkitehtuurin ja urbanismin biennaalissa.

Re-Creation-installaatio muodostuu kolmesta osasta. Arkkitehdit tekivät piirustukset kahdesta pelkistetystä tilasta, jotka toteutettiin paikallisina projekteina Suomessa ja Kiinassa. Venetsiassa ratkaisuiltaan erilaiset veistokselliset teokset ovat esillä Suomen paviljongin ulkopuolella. Lisäksi Suomen paviljongissa on esillä videoteos ja valokuvanäyttely prosessista. Shenzhenistä Venetsiaan kiertävän näyttelyn on kuratoinut Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste. Kokonaisuuden on tuottanut Arkkitehtuurimuseo yhteistyössä arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kanssa.

Vuoden 2014 Venetsian arkkitehtuuribiennaalin kuratoi tunnettu hollantilainen arkkitehti ja teoreetikko Rem Koolhaas. Biennaalin teema “Fundamentals” palaa arkkitehtuurin ajattomaan perustaan. Eri maiden paviljongeissa pohditaan teemallisesti globaaleja ja kansallisia kehityskulkuja otsikon “Absorbing Modernity: 1914–2014” alla. Venetsian biennaali on ensimmäistä kertaa avoinna kesäkuusta marraskuuhun 2014.

Lue lisää: La Biennale fi Venezia