Takaisin artikkeleihin

Tampereen uutta arkkitehtuuriohjelmaa kehitetään avoimella keskustelulla

Talvinen ilmakuva Tampereelta, etualalla Frenckellin talo

Frenckellin talo, Tampere. Kuva: Susanna Lyly, Tampereen kaupunki 2010

Kolmen keskustelutilaisuuden sarjassa haetaan yhteistä käsitystä Tampereen tulevan arkkitehtuuriohjelman painopisteistä. 

Osana Tampereen kaupungin arkkitehtuuriohjelman uudistamista järjestetään kolme avointa keskustelutilaisuutta, joissa käsitellään alustusten pohjalta asuin-, uudis- ja täydennysrakentamista, rakennusperintöä, kestävää kehitystä ja rakennusalan roolia. Yhteiseksi koetun ja toimivan arkkitehtuuriohjelman takeeksi halutaan jo alusta asti mukaan niin kaupunkilaiset, päättäjät, suunnittelijat, toteuttajat kuin muutkin sidosryhmät. 

Keskustelusarjan ensimmäinen tilaisuus pidetään verkossa maanantaina 30.8.2021 kello 15.30–18. Teemana on kestävä kehitys. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä.

Seuraava tilaisuus järjestetään maanantaina 13.9. klo 14–18 teemalla kaupunkirakenne ja kaupunkiseutu. Maanantaina 4.10. klo 14–18 teemana on elinvoimainen rakennusala. Sarjan päättävä seminaari järjestetään Tampereen arkkitehtuuri- ja design eli TAD-viikon yhteydessä lokakuun alussa. Syys- ja lokakuun tilaisuuksien ilmoittautumisten lisätiedot päivittyvät Tampereen kaupungin verkkosivuille. Seuraa tiedotteita tästä.

“Arkkitehtuuriohjelma on tärkeä työkalu Tampereen kehityksessä kohti kaikille viihtyisää ja elinvoimaista kaupunkia. Laadukas, innovatiivinen ja ympäristöään kunnioittava arkkitehtuuri on Tampereen keskeinen vetovoimatekijä”, pormestari Anna-Kaisa Ikonen toteaa ohjelman merkityksestä.

Valtakunnallisen arkkitehtuuripoliittisen ohjelman apoli2020:n valmistelu on viimeistelyvaiheessa. Kaupunkien omat ohjelmat ovat merkittävässä osassa tukemassa myös sen vaikuttavuutta. Nykyinen Tampereen arkkitehtuuriohjelma on 14 vuotta vanha. 

“Uudet teemat kuten kestävä suunnittelu, kiertotalous ja kävelykaupunki sekä kaupunkikulttuurin voimakas viime vuosien kehitys puuttuvat vanhasta ohjelmasta. Tampereen kaupungin kasvun määrätavoitteet tuovat tarvetta laadun tavoitteille. Veto- ja pitovoimatekijöitä on tuettava ja otettava huomioon entistäkin vahvempi kansainvälistyminen”, yhdyskuntasuunnittelupäällikkö Hanna Montonen toteaa.

Lue lisää valtakunnallisen arkkitehtuuripoliittisen ohjelman apoli2020 valmistelusta tästä.

Tutustu Tampereen vuoden 2007 arkkitehtuuriohjelmaan tästä.