Takaisin artikkeleihin

PERUTTU: Toivoa puusta & New Standards: yleisöopastus selkokielellä 4.2. klo 16.30

Logoteksti rgb 3x2 scaled

Toivoa puusta & New Standards: yleisöopastus selkokielellä
4.2. klo 16.30
Arkkitehtuurimuseo
Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki

Tapahtuma on valitettavasti peruttu vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi.

Tervetuloa tutustumaan Arkkitehtuurimuseon ajankohtaisiin näyttelyihin selkokielellä asiantuntevan oppaan seurassa. Arkkitehtuurimuseoon on vapaa pääsy joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina, ja osallistuminen on maksutonta. Mukaan mahtuu 10 ensimmäiseksi saapunutta osallistujaa.

Arkkitehtuurimuseon päänäyttely Toivoa puusta käsittelee puuarkkitehtuuria siihen liittyvän toivon näkökulmasta. Moniäänisen ja -taiteisen näyttelyn aikajänne ulottuu puurakentamisen varhaisista saavutuksista tekoälyn tuottamaan tulevaisuuden arkkitehtuuriin. Näyttelyn kuraattori, kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi on tuonut yhteen kiinnostavan tekijäjoukon, jonka antia näyttelyssä voi ihastella muun muassa rakkauskirjeiden, videoteosten ja musiikin muodossa. Näyttely on esillä Arkkitehtuurimuseossa 10.9.2021–10.4.2022.

Suomen paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa ensiesityksensä saanut New Standards -näyttely kertoo ainutlaatuisen tarinan suomalaisten puuelementtitalojen maailmanvalloituksesta toisen maailmansodan jälkeen. Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon Venetsian 17. arkkitehtuuribiennaaliin tilaaman ja tuottaman näyttelyn ovat ideoineet ja kuratoineet Laura Berger, Philip Tidwell ja Kristo Vesikansa. Näyttely on esillä Arkkitehtuurimuseossa 21.1.–10.4.2022.

  • järjestäjä: Arkkitehtuurimuseo
  • tapahtumatyyppi: opastettu kierros
  • maksullisuus: ilmainen
  • saavutettavuus: ei tulkkausta tai live-tekstityksiä

#arkmuoto #kestokulttuuri