Takaisin artikkeleihin

Tuomas Uusheimo voitti toisen palkinnon maailman arvostetuimmassa valokuvauskilpailussa

Copy2 uusheimo paimio 006

Arkkitehtuurivalokuvaaja Tuomas Uusheimon sarja Paimion parantolasta sijoittui toiseksi 2019 Sony World Photography Awardsin arkkitehtuurivalokuvauksen ammattilaissarjassa.

Viime syksynä kuvattu vaikuttava sarja Alvar Aallon mestariteoksesta on saavuttanut kansainvälistä tunnustusta yhdessä maailman arvostetuimmista ja monipuolisimmista valokuvauskilpailuista. Tuomas Uusheimon lokakuussa 2018 kuvaama sarja esittelee Paimion parantolaa, suomalaisen funktionalismin merkkiteosta ja Alvar Aallon varhaiskauden keskeistä työtä uudesta näkökulmasta.

Raportoimme Uusheimon pääsystä Sony Awards -kilpailun finalistiksi maaliskuussa. Lue juttu sivuillamme tästä.

Ammattilaissarjan päätuomari Mike Trown mukaan Uusheimon sarja on täydellisesti kuvattu. ”Valokuvaaja on kuvannut hyvin perinteisesti – sarja on puhdas ja kauniisti rajattu. Uusheimo on kuvannut sekä ulko- että sisätiloja ja korostanut kohteen sijaintia metsässä, mikä saa aikaan erityisen vaikutelman siitä, että kohde seisoo siellä yksin. Tämä korostaa sarjan tunteellista painoarvoa”, Trow kommentoi.

Sony World Photography Awards sisältää omat kilpailunsa muun muassa ammattilaisvalokuvaajille, opiskelijoille ja nuorille. Ammattilaissarja käsittää kymmenen kategoriaa, joissa palkintoja jaettiin arkkitehtuurin lisäksi muun muassa maisema-, luonto-, urheilu- ja muotokuville. Parhaan arkkitehtuurivalokuvaajan tittelin sai saksalainen Stephan Zirwes sarjallaan Cut Outs – Pools 2018. Vuoden 2019 ”Photographer of the Year” -tittelin sai italialainen Federico Borella dokumentaarisella sarjallaan Five Degrees.

Uusheimon kuviin ja sarjojen voittajiin pääset tutustumaan World Photography Organisationin englanninkielisillä sivuilla täältä. Kaikki finalistityöt esitetään näyttelyssä Lontoossa huhti–toukokuussa ja sen jälkeen muun muassa Japanissa, Italiassa ja Saksassa.

Uusheimon Paimio-sarjan kuvia oli esillä Archinfon Instagram-tilillä helmikuussa. Pääset tutustumaan kuviin Instagram-tilillämme täältä.