Takaisin artikkeleihin

Uno Ullberg – Suomen viipurilaisin arkkitehti -näyttely Arkkitehtuurimuseossa 2.6.–23.8.

Viipurin taidemuseon sisäpihalta näkymä kohti merta. Kaksi naista seisoo pylväiden juurella. Mustavalkoinen kuva noin 1930-luvulta.

Viipurin taidemuseo, Uno Ullberg (1930). kuva: MFA

UNO ULLBERG – SUOMEN VIIPURILAISIN ARKKITEHTI
2.6.–23.8.
Arkkitehtuurimuseo,
Kasarmikatu 24, Helsinki

Uno Ullberg (1879–1944) kuului suomalaisen 1900-luvun arkkitehtuurin kärkinimiin. Valtaosa Ullbergin arkkitehtuurista sijaitsee hänen syntymäkaupungissaan Viipurissa, missä Ullberg toimi aktiivisesti osana kaupungin talous- ja kulttuurielämää. Helsingissä Ullberg tunnetaan parhaiten myöhemmistä töistään, Bensowin talon ja Lastenklinikan arkkitehtina.

Arkkitehtuurimuseossa keväällä 2020 avautuva näyttely on ensimmäinen kokonaisesitys “Suomen viipurilaisimman” arkkitehdin elämäntyöstä. Se valottaa kuvaa Uno Ullbergista henkilönä luoden katsauksen hänen tärkeimpiin töihinsä. Huomio kiinnittyy arkkitehdin poikkeuksellisen vaikuttavaan toimintaan Viipurissa.

Näyttely liittyy Uno Ullberg -seuran laajaan tutkimushankeeseen, jonka pohjalta julkaistaan myös kattava monografia. Kirjoittajina teoksessa ovat arkkitehtuuri- ja kulttuurihistorian asiantuntijat Suomesta ja Venäjältä. Näyttelyn on kuratoinut Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja, FT Petteri Kummala.

Lisätietoja näyttelystä Arkkitehtuurimuseon sivuilla tästä linkistä.