Takaisin artikkeleihin

Uuden arkkitehtuuripoliittisen ohjelman toteutus käynnistyy

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ympäristöministeriö kutsuvat arkkitehtuurialan toimijat yhteen 23.5. keskustelemaan ja kuulemaan apolista.

Tammikuussa julkaistu Suomen uusi arkkitehtuuripoliittinen ohjelma eli apoli luo suuntaviivoja kestävälle arkkitehtuurille vuosille 2022–2035. Ohjelma kutsuu kaikki rakennettuun ympäristöön vaikuttavat toimijat tekemään laajasti yhteistyötä. 

Yhteistyön käynnistämiseksi opetus- ja kulttuuriministeriö sekä ympäristöministeriö kutsuvat arkkitehtuurialan toimijat Apoli kick-off -tilaisuuteen. Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan apolin ajankohtaisista aiheista ja tulevaisuudesta. Tilaisuuden ohjelma täydentyy.

Arkkitehtuuripoliittinen ohjelma, apoli, on jaoteltu viiteen temaattiseen lukuun, jotka käsittelevät ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävää rakennettua ympäristöä sekä koulutuksen ja tutkimuksen merkitystä. Jokainen luku pitää sisällään nykytilan kuvauksen, vision vuodelle 2035 sekä ne konkreettiset toimenpiteet, jolla visio saavutetaan.

Toimenpiteiden toteutus edellyttää laajapohjaista yhteistyötä. Apolin toimenpiteiden toteuttajiksi on sitoutunut suuri määrä eri alojen toimijoita, kuten korkeakoulut, järjestöt, kiinteistö- ja rakennusalan organisaatiot ja museot. Toukokuun tapahtuman tavoitteena on toteuttajatahojen yhteistyön vahvistaminen.

Apoli kick-off -tilaisuus järjestetään 23.5. klo 13:30–16. Tapahtumaan voi osallistua joko verkossa tai paikan päällä Pankkisalissa, osoitteessa Aleksanterinkatu 7, Helsinki.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tästä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).