Takaisin artikkeleihin

Uusi eurooppalainen Bauhaus kokoaa yhteen oppimisympäristöjen ja -menetelmien muutoksentekijöitä

Copy of NEB_TW_PlacesOfLearning

Hae mukaan verkostoon projektilla, joka keskittyy innovatiivisiin oppimistiloihin, pedagogisiin menetelmiin ja paikalliseen yhteisöön. Euroopan-laajuiseen verkostoon voivat hakea niin henkilöt kuin organisaatiotkin.

Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloite hakee tuoreita kasvatuksen ja koulutuksen projekteja, jotka edistävät kauneutta, kestävyyttä ja osallisuutta elinympäristöissä, elintavoissa ja yhteisöissä. Haun tavoitteena on luoda dynaaminen, tietoon ja koulutukseen keskittyvien innovoijien, yhteisöaktivistien, tukijoiden ja sijoittajien verkosto. Verkostoon voi hakea projektilla, jolla on pedagoginen tavoite ja yhteys paikalliseen yhteisöön ja joka tähtää konkreettiseen, paikkaan sidottuun muutokseen.

Verkostoon valitut tahot kutsutaan kokouksiin ja tapahtumiin, joissa tuetaan esimerkiksi toiminnan kehittymistä ja skaalautumista. Projektit saavat näkyvyyttä Uuden eurooppalaisen Bauhausin ja ilmastoasioita edistävän koulutuksen koalition viestintäkanavissa. Lisäksi ne saavat etumatkaa vuoden 2023 oppimistiloille suunnattujen Uuden eurooppalaisen Bauhausin palkintojen tavoittelemiseen. Euroopan komissio tulee tarkentamaan projekteille tarjottavia mahdollisuuksia toukokuusta alkaen.

Haku on auki projekteille, jotka ovat käynnistyneet enintään kaksi vuotta sitten. Projektit voivat olla pieniä tai suuria, lyhyitä tai pitkiä ja paikallisia tai valtakunnallisia. Projekti voi olla esimerkiksi yhteisöpuutarha, jossa seniorit ja koululaiset työskentelevät yhdessä, yliopistorakennus, joka kutsuu monitieteiset työryhmät ja kansalaiset yhdessä ratkomaan yhteiskunnallisia haasteita, tai digitaalinen foorumi, joka yhdistää naapuruston pohtimaan kestävyyttä omassa lähiympäristössään.

Hakijana voi toimia niin henkilö kuin organisaatiokin. Hakijoita toivotaan moninaisista taustoista, ja he voivat edustaa opettajia, asiantuntijoita, ajattelijoita, arkkitehtejä, aktivisteja, virkahenkilöitä, opiskelijoita, kouluttajia tai tutkijoita.

Hakemusten ryhmittely ja teemoittelu alkaa huhtikuussa. Verkostoon voi hakea vuoden 2022 loppuun saakka, mutta nopeaa hakua suositellaan, jotta valitut tahot pääsevät osallisiksi kaikista verkoston tarjoamista mahdollisuuksista. Haulla Uusi eurooppalainen Bauhaus osallistuu Euroopan nuorison teemavuoteen. 

Euroopan komission yhteinen tutkimuskeskus (Joint Research Center, JRC) järjestää 8. maaliskuuta infotilaisuuden hausta. Lue lisää tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).