Takaisin artikkeleihin

Uusi julkisen taiteen sivusto on auennut

Taideteos, jossa kiiltävä sininen aaltoileva kaakelipinta, jonka keskellä tiilen värinen putki

Espoon Vermonniityssä, ARRAK Arkkitehtien suunnittelemassa kohteessa Inka Bellin taideteos Kulmalla (keraamiset laatat, koko 10 x 20 metriä), 2019. kuva: Paavo Lehtonen

Julkisen taiteen hankkeita ja käytäntöjä esittelevä Prosenttiperiaate-verkkosivusto on uudistunut julkinentaide.fi-sivustoksi. Julkisen taiteen suosio kasvaa Suomessa, ja sen myötä kehittyvät myös tavat hankkia ja rahoittaa taidetta.

Maaliskuun 22. päivä auennut julkinentaide.fi-sivusto tarjoaa taiteilijoille, taiteen tilaajille, rakennuttajille sekä muille julkisen taiteen kentällä toimiville ammattilaisille ajankohtaista tietoa julkisen taiteen hankkeista ja toteuttamisen tavoista. Taiteen edistämiskeskuksen hiljattain teettämän kyselyn mukaan suomalaiset haluavat lisää julkista taidetta arkiympäristöihinsä, ja sivusto auttaa osaltaan tämän toiveen täyttymisessä.

Lue uutinen Taiken kyselytutkimuksesta Archinfon sivuilta tästä linkistä.

Uudella julkinentaide.fi-sivustolla esitellään julkisia taidehankkeita eri puolilta Suomea ja tavataan julkisen taiteen kentällä toimivia ammattilaisia. Sivustolta löytyy kattavat oppaat taiteen tilaamisen hyvistä käytännöistä ja taidehankintaprosesseista sekä muita hyödyllisiä aineistoja vapaaseen käyttöön. Sivustolla tullaan myös julkaisemaan blogia, johon kutsutaan kirjoittamaan erilaisia julkisen taiteen toimijoita.

Sivustoa ylläpitää Suomen Taiteilijaseura yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Ornamon, Suomen Kuvanveistäjäliiton, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfon, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL:n kanssa.

Myös prosenttiperiaatteen uutiskirje uudistuu kevään aikana julkisen taiteen uutiskirjeeksi. Uutiskirjeen voi tilata julkinentaide.fi-sivuston kautta.