Takaisin artikkeleihin

Uusia tekijöitä Archinfon tiimiin

Kuvassa on nainen, jolla on valkoinen paita ja joka katsoo suoraan kameraan.

Ulla Kallakivi. kuva: Miina Jutila

Venetsian arkkitehtuuribiennaali -hankkeen projektipäällikkönä aloittaa taidehistorian maisteri Ulla Kallakivi ja viestintäharjoittelijana maisema-arkkitehtuurin opiskelija Mai Multimäki.

Teksti: Miina Jutila

Archinfon toiminnassa puhaltaa syyskuussa raikkaat tuulet, kun muutimme kuun alussa uusiin työtiloihin ja saimme tiimiimme kaksi uutta jäsentä.

Nyky- ja valokuvataiteen tuotantojen parissa aiemmin työskennellyt Ulla Kallakivi aloittaa 11. syyskuuta Venetsian arkkitehtuuribiennaali -hankkeen projektipäällikön sijaisena. Archinfo vastaa Suomen paviljongin näyttelyistä Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa. Parhaillaan käynnissä oleva arkkitehtuuribiennaali päättyy 26. marraskuuta ja seuraava aukeaa keväällä 2025. Kallakivi toimii projektipäällikkö Sini Parikan opintovapaasijaisena vuoden 2024 loppuun saakka.

Kallakivi siirtyy Archinfoon Poliittisen valokuvan festivaalin tuottajan tehtävistä, joita hän on hoitanut kymmenen vuoden ajan. Muissakin kaupunki- ja nykytaidetapahtumissa ja -gallerioissa tuottajana toiminut taidehistorian maisteri opiskeli Skotlannissa St Andrewsin yliopistossa ja on työskennellyt Lontoossa designin parissa.

“Kulttuurivientiprojektit ja kansainvälinen verkostotoiminta ovat aina kiinnostaneet minua. Olen koulutukseltani taidehistorioitsija, mutta taidetapahtumien tuottaminen ja mahdollistaminen ovat vetäneet minua enemmän puoleensa kuin esimerkiksi kuratointi. Archinfon toimintaa olen seurannut jo useita vuosia, ja olen innoissani päästessäni toimimaan Venetsian arkkitehtuuribiennaali -hankkeen parissa”, sanoo Ulla Kallakivi.

“Myös Archinfon kotimaan tapahtumien järjestämistä odotan innolla. Uskon oppivani tässä tehtävässäni paljon uutta arkkitehtuurin kentästä.”

Harjoittelu avaa uusia näkökulmia molemmille osapuolille

Archinfossa on toiminut yhteensä kahdeksan viestinnän harjoittelijaa vuodesta 2018 lähtien. Kokemuksemme harjoittelusta ovat olleet hyviä, ja näemme sen kahdensuuntaisena oppimisena: jokainen harjoittelija on tuonut mukanaan omista lähtökohdistaan kumpuavaa tuoretta ajattelua ja näkemystä.

Yhdeksäntenä harjoittelijana aloitti 4. syyskuuta maisema-arkkitehtuurin opiskelija Mai Multimäki. Multimäki viimeistelee parhaillaan kandidaatin tutkintoaan Aalto-yliopistoon ja toimii tänä vuonna Otaniemen Arkkitehtikillan puheenjohtajana.

Mai Multimäki
Mai Multimäki. kuva: Miina Jutila

“Harjoittelu sopii hyvin tähän opintojeni vaiheeseen. Archinfossa pääsen avartamaan näkökulmiani siitä, mitä arkkitehtuurin kentällä tapahtuu. Minulle on myös tärkeää olla mukana edistämässä tiedon saavutettavuutta viestinnän avulla”, kertoo Mai Multimäki.

“Oli inspiroivaa päästä aloittamaan upouusissa, upeissa toimitiloissa. Ensimmäisenä työpäivänäni sain muuttolaatikoita purkaessamme uppoutua toimiston kirja-aarteisiin ja suunnitella, miten ne olisi järkevintä teemoitella kirjahyllyyn. Toisena päivänäni pääsinkin sitten jo kiinni vauhdikkaisiin viestintähommiin!”

Mai Multimäen harjoittelujakso jatkuu vuoden loppuun saakka.