Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Ympäri maan

Järjestäjä

Archinfo, Finnish Design Info, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Suomen arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät

Parvitila, jossa värikkäät pylväät ja ulkona värikäs markiisi.

Anna Rusi

Vuoden 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–4. helmikuuta teemalla ‘Hyvässä tilassa’. Teemalla nostetaan esiin arkkitehtuurin ja muotoilun merkitys hyvinvoivan yhteiskunnan rakentamisessa.

Helmikuun 3. liputetaan Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Liputuspäivän ympärillä vietettävät tapahtumapäivät juhlistavat arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Rakennettu ja muotoiltu ympäristömme vaikuttaa suuresti hyvinvointiimme. Kauniit, toimivat ja kestävät tilat ja esineet helpottavat arkeamme ja tuovat iloa elämäämme. Voimme paremmin hyvin suunnitelluissa, laadukkaissa tiloissa. Arjen sujuvuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on entistä tärkeämpää globaalien kriisien ja suurten yhteiskunnallisten muutosten paineessa. Suurimmat rakennettuun ympäristöön liittyvät ekologiset, taloudelliset ja laadulliset päätökset tehdään suunnittelijan työpöydällä.

Vuosittainen ArkMuoto-festivaali tarjoaa valtakunnallisen alustan suunnittelualojen toimijoille järjestää keskusteluja, työpajoja, näyttelyitä ja muita kaikille avoimia tapahtumia, jotka mahdollistavat kohtaamisia ja ajatustenvaihtoa asukkaiden ja kaupunkilaisten – tilojen ja muotoilutuotteiden käyttäjien – kanssa. Yleisölle tapahtumat avaavat uusia näkökulmia omaan rakennettuun ja muotoiltuun ympäristöön.

Toimijat eri puolilla maata voivat edelleen ilmoittaa tapahtumiaan osaksi ArkMuoto-ohjelmistoa. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 3.1.2024, ja koko ohjelmisto julkistetaan tammikuun puolivälissä. Lisätietoja ohjelmahausta löytyy tästä linkistä.

Tapahtumien tiedot ja ajankohdat täydentyvät Archinfon tapahtumalistaukseen.