Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

verkossa

Järjestäjä

Järvenpään taidemuseo

Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina -näyttelyn ennakko

pronssinen rintakuva mieshenkilöstä

Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina -näyttelyssä astutaan sisään ainutlaatuiseen maailmaan, jossa musiikki ja arkkitehtuuri sulautuvat yhdeksi lumoavaksi tarinaksi. ArkMuoto-päivinä näyttelyyn voi tutustua ennakkoon verkossa.

Alvar Aalto suunnitteli Villa Kokkosen taiteilijakodiksi ystävälleen, säveltäjä Joonas Kokkoselle 1967. Miten nämä kaksi akateemikkoa kohtasivat ja miten Villa Kokkonen sai alkunsa? Missä ensimmäinen luonnos taloa varten syntyi ja miten pöytäliina liittyy tähän kaikkeen? Näyttely avautuu yleisölle 7.4., mutta siihen voi tutustua ennakkoon Järvenpään taidemuseon verkkosivuilla.

Moniaistinen näyttely nostaa esille säveltäjä Joonas Kokkosen ja arkkitehti Alvar Aallon yhteistyönä syntyneen arkkitehtonisen kokonaistaideteoksen. Näyttelyssä kurkistetaan säveltäjän ja hänen perheensä arkeen. Esillä on ennennäkemätöntä filmimateriaalia Joonas Kokkosesta ja esineitä taiteilijakodin uumenista. Aallon arkkitehtuuripiirustukset sekä valokuvat ja pienoismalli avaavat rakennusvaiheita ja talon uniikkeja yksityiskohtia. Lisäksi näyttelyssä pääsee astumaan vierailulle virtuaalisesti Villa Kokkoseen. VR-laseilla pääset visiitille esimerkiksi Villa Kokkosen sydämeen, Joonas Kokkosen työhuoneeseen.

Flyygelin ympärille rakentunut puurakenteinen koti sijaitsee Järvenpään Vanhankylänniemessä, ja sitä peruskorjataan parhaillaan museokäyttöön.

Näyttely on avoinna 7.4.–31.8. 2024. Lue lisää Villa Kokkosesta ja tutustu näyttelyyn www.jarvenpaantaidemuseo.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Aalto – Aino, Alvar, Elissa

14.12.2023–26.05.2024

Monika Sosnowskan arkkitehtonista kuvanveistoa EMMAssa

06.03.2024–15.12.2024

Huussi Water Pressure – Designing for the Future -näyttelyssä

15.03.2024–13.10.2024

Sävelten arkkitehtuuria – Villa Kokkonen kotina

07.04.2024–31.08.2024