Takaisin artikkeleihin

Museoviraston Puhutaan perinnöstä -keskustelusarja alkaa: Kulttuuriperintö ja kriisit

Museovirasto järjestää tänä vuonna yleisölle avoimia keskustelutilaisuuksia, joissa käsitellään kulttuuriperintöön liittyviä aiheita eri näkökulmista. "Puhutaan perinnöstä" -keskustelusarjan ensimmäinen tilaisuus Kulttuuriperintö ja kriisit järjestetään Kansallismuseon auditoriossa (Mannerheimintie 34, Helsinki) tiistaina 12.5. klo 18–20. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Aiheesta alustavat toimittaja, Tampereen yliopiston journalistiikan vieraileva professori Rauli Virtanen sekä pääjohtaja Juhani Kostet ja erikoisasiantuntija Stefan Wessman Museovirastosta.

Luonnonkatastrofit, sodat ja muut konfliktit ovat osaltaan vaikuttamassa siihen, miten ja millainen kulttuuriperintö säilyy perinnöksi tuleville sukupolville. Aivan viime ajoiltakin on esimerkkejä luonnon ja ihmisen aiheuttamista kriiseistä, joissa korvaamattoman arvokasta kulttuuriperintöä on tuhoutunut tai jopa tarkoituksellisesti tuhottu.

Tapahtumatiedote on kokonaisuudessaan luettavissa Museoviraston verkkosivuilta: www.nba.fi/fi/ajankohtaista/tiedotearkisto?Article=6030.