Takaisin artikkeleihin

Olli Lehtovuoren matkakuvia Alvar Aallon ateljeenäyttelyssä Helsingin Munkkiniemessä

Piirretty kartta.

Arkkitehti Olli Lehtovuoren valokuvanäyttely Pohjoista luontoa on avattu Alvar Aallon ateljeessa Helsingin Munkkiniemessä. Pohjoiselta havupuuvyöhykkeeltä ikuistetut valokuvat tarkastelevat luonnon ja arkkitehtuurin läheistä suhdetta. Ensimmäiset valokuvat ovat syntyneet jo 1970-luvulla Lehtovuoren kajakkimatkoilla.
Valokuvaaminen ja luonto ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Kuvatessa tarkastelen usein arkkitehtuurin ja luonnon samankaltaisuutta. Useat kotimaan valokuvat ovat syntyneet melontareissuilla Saaristomerellä ja Järvi-Suomessa. Myös Pohjois-Venäjän ja esimerkiksi Kuolan niemimaalle suuntautuneet matkat valokuvineen ovat tärkeä osa näyttelykokonaisuutta. — Olli Lehtovuori näyttelytiedotteessa.
Sosiaaliseen asuntorakentamiseen erikoistunut Lehtovuori on työskennellyt oman suunnittelutoimistonsa lisäksi muun muassa ympäristöministeriössä. Opiskeluaikanaan hän työskenteli myös Alvar Aallon seutusuunnittelutoimistossa Rovaniemellä.Olli Lehtovuori: Pohjoista luontoa 25.11.2014–31.1.2015 Alvar Aallon ateljee, Tiilimäki 20, Helsinki Aukioloajat ja muut lisätiedot ateljeesta: www.alvaraalto.fi/ateljee.htm.lehtovuori_planssi_p.110551