Takaisin artikkeleihin

Opastettuja arkkitehtuurikierroksia Turussa

abo_akademi_kirjatorni

Bryggman-instituutti järjestää kesäkuussa vielä kaksi opastettua arkkitehtuurikävelyä:

Woldemar Baeckman -arkkitehtuurikierros

to 15.6. klo 16–18
Woldemar Baeckman (1911–1994) oli yksi 1940–70-lukujen merkittäviä arkkitehtejamme. Yhdessä yhtiökumppaninsa Hugo Harmian (1907–1952) kanssa hän menestyi useissa arkkitehtuurikilpailuissa, joista esimerkkeinä Helsingin Hakan kortteli, Helsingin kauppakorkeakoulu ja Turun säästöpankin talo (Stålarminkatu 2). Erik Bryggmanin kuoltua Baeckmanista tuli Åbo Akademin arkkitehti, ja hän suunnitteli muun muassa Åbo Akademin kirjaston laajennuksen (1957), Hämeenkatu 30:n asuintalon (1961), Sibelius-museon (1968) ja Gadolinian (1969). Kierroksella tutustutaan myös Baeckmanin aikalaisten arkkitehtuuriin, kuten Turun kaupunginteatterin ympäristöön ja Martinmäkeen.
Lähtö
Sibelius-museolta, Piispankatu 17
Kierros päättyy
Stålarminkatu 2 

Erik Bryggman ja aikalaiset IV ja V kaupunginosissa

la 17.6. klo 13–15
Kierroksella tutustutaan IV ja V kaupunginosien arkkitehtuuriin: Bertel Jungin asemakaavaan, Erik Bryggmanin alueelle suunnittelemiin, sittemmin purettuihin taloihin sekä Bryggmanin aikalaiskollegojen kuten Aulis Blomstedtin, Aarne Ervin ja Turun kaupunginarkkitehtien suunnittelemiin taloihin.
Lähtö
Martin kirkolta 
Lisätietoja tästä
Opas
Bryggman-instituutin asiamies, FM Mikko Laaksonen Opastus suomeksi, pyynnöstä ruotsiksi tai englanniksi. Tilauksesta kierroksia on mahdollista järjestää myös muina aikoina.
Paikkavaraukset
info@bryggman.fi
Osallistumismaksu
10 € alle 18-v, opiskelija, työtön, eläkeläinen 5 €Oppaalta voi myös ostaa kirjoja: Erik Bryggmanin arkkitehtuuri 50 €, Turun seudun arkkitehtuuriopas 30 €, Turun puutalot 35 €. Kirjan hinta sisältää yhden kierrososallistumisen.