Takaisin artikkeleihin

Tallinnan arkkitehtuuribiennaalin 2019 suunnittelukilpailut käynnissä: puuinstallaatio ja kaupunki-ideointia

XreiZQmA

“Beauty Matters” on vuoden 2019 Tallinnan arkkitehtuuribiennaalin teema. TAB on kansainvälinen arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun festivaali, joka järjestetään syksyllä 2019 viidettä kertaa. TAB 2019 -installaatiokilpailu on nyt auki kaikille arkkitehdeille ja kaupunkivisiokilpailu myös arkkitehtiopiskelijoille.
TAB 2019 -installaatiokilpailu arkkitehdeille
Kilpailun tarkoituksena on suunnitella väliaikainen, kokeellinen installaatio Tallinnan arkkitehtuurimuseon eteen. Rakennus ja kilpailualueena toimiva viherkenttä sijaitsevat upealla paikalla historiallisesti mielenkiintoisessa Rotermannin korttelissa, joka toimii linkkinä kaupungin keskustan ja sataman välillä.Installaatiokilpailun teemaksi valikoitui “Huts and Habitats” – majat ja elinympäristöt. Se kutsuu arkkitehteja suunnittelemaan kaupunkitilaan moderni, alkukantainen maja puumateriaalista.Kilpailutyön ympäristö on itsessään kiehtova: alue on kehittynyt vuosien saatossa tehdaspihasta eläväksi ravintoloiden, kahviloiden ja designpuotien täyttämäksi kaupunkiympäristöksi, jossa teollinen arkkitehtuuri risteää raikkaalla tavalla nykysuunnittelun kanssa. Kilpailulla halutaan kunnioittaa Tallinnan puurakennusperintöä ja luoda synergiaa teollisuuden ja arkkitehtien välille.Voittajatyö toteutetaan 15 000 euron rakennusbudjetilla. Lisäksi voittajat saavat liput TAB 2019 -symposiumiin ja -biennaaliin ja voittajatyö julkaistaan TAB 2019 -kirjassa.“Huts and Habitats” -installaatiokilpailun sisäänjättö on 2.11.2018. Katso tästä lisätiedot ja kilpailuaineisto.
TAB 2019 -ideakilpailu arkkitehdeille ja arkkitehtiopiskelijoille
Kalamaja on Tallinnan trendikkäimpiä asuinalueita ja kulttuurikeskittymiä. 1920–30-lukujen puuarkkitehtuurista tunnettu kaupunginosa muodostui hiljalleen kalasataman ympärille ja on nyt luovan luokan leikkikenttä täynnä taidegallerioita, second-hand-liikkeitä ja viinibaareja. Kovaa vauhtia kasvavalle alueelle on kaavailtu laajoja kaupunkikuvallisia muutoksia, kuten rahtisataman ja juna-aseman poistamista ja uusien asuintalojen rakentamista.“New habitants, new beauties – speculations for Tallinn 2019”-kaupunkisuunnittelukilpailu kutsuu arkkitehteja ja arkkitehtiopiskelijoita visioimaan tulevaisuuden Tallinnaa. Miten kaupunginosa voi kasvaa entisestään ja tarjota silti asukkaillensa mahdollisuuden rakastamaansa vaihtoehtoiseen, urbaaniin elämäntyylin?Tehtävänä on luoda Kalamajaan moderni jaetun ekosysteemin naapurusto, jossa yhdistyvät työskentely ja asuminen, luonto ja rakennettu ympäristö sekä sisä- ja ulkotilat, jotka tarjoavat kaikenikäisille ihmisille mahdollisuuksia oppia, pelata ja kasvaa. Kilpailualue sijoittuu kaupungin ja asuinalueiden risteyskohtaan vihreälle Kopli-tielle, jota ympäröivät raitiovaunukiskot, rahtiasema, toimistorakennukset sekä leikkisä puuarkkitehtuuri.Voittajatyö palkitaan 4 000 eurolla, toiseksi tullut 2 000 eurolla ja kolmanneksi tullut 1 000 eurolla. Voittajatyö ja muita valikoituja ehdotuksia esitetään vuoden 2019 Tallinnan arkkitehtuuribiennaalissa, ja kaikki kilpailutyöt tulevat esille TAB:in verkkosivuille.“New habitants, new beauties – speculations for Tallinn 2019“ -ideakilpailu on auki 16.1.2019 saakka. Katso tästä lisätiedot ja kilpailuaineisto.Lue lisää Tallinnan arkkitehtuuribiennaalista.#TAB2019