Takaisin artikkeleihin

Touko-kesäkuussa Erik Bryggmanin 125-juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa Turussa ja Turun lähialueilla

kappeli-Bryggman

Ylösnousemuskappeli, Erik Bryggman 1938-1941. Reliefi Jussi Vikainen. Kuva Milla Järvipetäjä.

Bryggman-instituutti järjestää touko-kesäkuussa runsaasti Erik Bryggmanin 125-juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa Turussa ja Turun lähialueilla.

Paraisten Bryggman-päivä 17.5

Luento: Erik Bryggmanin arkkitehtuuri ja pohjoismaiset vaikutteet – hautakappelit ja koulut. Bryggman-instituutin asiamies, FM Mikko Laaksonen klo 17, Malmin koulu, Parsbyntie 12, Parainen.

Opastettu kierros: Malmin koulu, Paraisten keskiaikainen kirkko, Paraisten hautauskappeli ja Vanha Malmi klo 18-20- Lähtö Malmin koululta. Oppaana Bryggman-instituutin asiamies, FM Mikko Laaksonen. Ei opastusmaksua.

Erik Bryggmanin arkkitehtuuri -näyttely Paraisilla 17.5 – 3.6

Bryggmanin ajan Kupittaa ja Vasaramäki su 22.5 13 – 15.

Kierroksella tutustutaan Erik Bryggmanin Kupittaan puistoon suunnittelemiin kohteisiin sekä Vasaramäen funktionalistiseen ja sodanjälkeiseen arkkitehtuuriin. Oppaana Karoliina Vitikainen. Aloituspaikka Kupittaanpuisto, Pyhän Henrikin lähde.

Bryggman - arkkitehtuurikierros ilman Bryggmanin rakennuksia Martissa su 29.5 klo 14-16

Martissa ei nykyisin ole Erik Bryggmanin rakennuksia. Alueelta on purettu kaksi Bryggman-kohdetta ja siellä on paljon Bryggmanin aikalaisten arkkitehtuuria. Oppaana Mikko Laaksonen. Kokoontuminen Martin kirkolla.

Paimion parantola sekä Aallon ja Bryggmanin yhteistyö ,la 4.6 11.15 – 12.45

Opas Karoliina Vitikainen. Paimion parantola, Alvar Aallontie 275

Salon Bryggman – päivä 5.6

Opastettu kierros Erik Bryggmanin arkkitehtuurista Salossa. Kohteina kulttuuritalo Kiva ja Sininen talo. Lähtö Salon rautatieasemalta klo 12,15 ja 15.15. Oppaana FM Mikko Laaksonen. Kesto 1,5 tuntia. Opastusmaksu 10 e sisältäen kahvin ja pullan, ei alennushintaa.

Lauri Hollménin Kiva-kirjan julkaisutilaisuus. Kulttuuritalo Kiva, Horninkatu 21, klo 18.

Lauri Hollménin esittely

Luento Erik Bryggmanin arkkitehtuuri ja pohjoismaiset vaikutteet – pohjoismainen klassismi ja elokuvasalit ja auditoriot.

1920-luvun klassismi ja Erik Bryggman itäisessä keskustassa, arkkitehtuurikierros ti 7.6 klo 18-20

Kierroksella tutustutaan 1920-luvun klassistiseen arkkitehtuuriin Turun keskustassa. Oppaana Mikko Laaksonen. Lähtö Olavinpuistosta, Kaskenkatu 2.

Erik Bryggman ja 1940-50-luvun arkkitehtuuri ti 14.6 klo 18-20

Kierroksella tutustutaan sodanjälkeiseen arkkitehtuuriin Turun keskustassa. Oppaana Mikko Laaksonen. Lähtö Turun konserttitalolta.

[caption id="attachment_8153" align="alignnone" width="660"]As Oy Kellonsoittaja, Ilmari Ahonen ja Erik Bryggman 1925. Kuva Milla Järvipetäjä. As Oy Kellonsoittaja, Ilmari Ahonen ja Erik Bryggman 1925. Kuva Milla Järvipetäjä.[/caption]

Opastuskierrosten perushinnoittelu on kahden tunnin kierrokselta 10 € ja alle 18-vuotiaat, opiskelijat, työttömät tai eläkeläiset 5 €. Poikkeavat hinnat merkitty ohjelmaan. Kierroksilla saattaa olla jyrkkiä mäkiä ja portaita, tarkista tarvittaessa oppaalta tai info@bryggman.fi.

Lue lisää

Tiedustelut ja paikkavaraukset info@bryggman.fi