Takaisin tapahtumiin

Tapahtuman tiedot

Palazzo Trevisan degli Ulivi
Campo San Agnese, Dorsoduro, Venetsia

Järjestäjä

Archinfo, Finimalism

Registration

Finimalize this!

Kuvituskuva Finimalism-hankkeelle

Finimalize this! kannustaa tarkastelemaan arjen ympäristöjä uusin silmin. Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa järjestettävien Pavilion Days -tapahtumapäivien ohjelmaan sisältyvä tapahtuma alkaa kello 19:30 Venetsian aikaa (20:30 Suomen aikaa).

Uusi suomalaisen arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin yhteishanke Finimalism tuo neljä asiantuntijaa, Eero Renellin, Sevra DavisinIisa Eikaasin ja Aet Aderin, tarkastelemaan uudelleen arjen ja kodin toimia, esineitä ja konsepteja – ja finimalisoimaan ne. Finimalisoinnilla tarkoitamme suuremman arvon luomista vähemmillä resursseilla: uusia ajattelutapoja, yllättäviä ratkaisuja ja entistä vahvempaa yhteistyötä eri alojen suunnittelijoiden välille.

Finimalize this! kutsuu puhujat ja kuulijat pohtimaan aiheita, jotka liittyvät jokapäiväiseen elämäämme: mitä pidämme itsestäänselvyytenä ja millä on potentiaalia olla enemmän. Live-työpajassa puhujillamme on mahdollisuus innostaa ja luoda yhdessä spontaaneja ideoita sekä herättää ajatuksia siitä, miten näemme päivittäisen ympäristömme.

Tervetuloa seuraamaan työpajaa paikan päällä tai etänä ja kurkistamaan kestävämpään, viihtyisämpään ja kauniimpaan huomiseen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. 

Eero Renell
Eero Renell on osa Suomen paviljongin tämänvuotisen näyttelyn takana olevaa Dry Collective -työryhmää. Hän on helsinkiläisen Arkkitehdit von Boehm – Renell -toimiston osakas. Eeron ammatillinen kokemus ja kiinnostus keskittyvät suuriin julkisiin projekteihin, erityisesti koulujen ja oppimisympäristöjen suunnitteluun. Renellille julkiset prosessit ja hankkeet ovat merkittävä osa paremman tulevaisuuden luomista.

Sevra Davis
Sevra Davis on British Councilin arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin johtaja ja Venetsian arkkitehtuuribiennaalin Britannian paviljongin komissaari. Hän on kokenut arkkitehti, muotoilun puolestapuhuja ja sosiaalisen innovaation muotoilun asiantuntija. Davis opiskeli arkkitehtuuria ja kaupunkisuunnittelua ja työskenteli yli kymmenen vuotta Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Suomessa ennen siirtymistään muotoilun edistämiseen keskittyviin tehtäviin.

Iisa Eikaas
Iisa Eikaas on suomalais-norjalainen arkkitehti, kaupunkisuunnittelija ja akateemikko, joka osallistuu parhaillaan Tanskan paviljongin näyttelyn kuratointiin. Eikaas väittelee tohtoriksi Kööpenhaminan yliopistossa, jossa hän tutkii kaupunkien tulviin sopeutumista yhteistyössä Cities and Sea Level Rise -tutkimusryhmän kanssa. Eikaasin töitä yhdistää kiinnostus kaupunkien historiaan ja muutoksiin, paikallisiin kansanomaisiin typologioihin ja luontoon perustuvaan ilmastokestävyyteen.

Aet Ader
Aet Ader on arkkitehti, yksi b210-arkkitehtitoimiston perustajista ja Viron arkkitehtiliiton varapuheenjohtaja. Aet on ollut mukana kuratoimassa lukuisia näyttelyitä esimerkiksi Tallinnan arkkitehtuuribiennaalissa. Viime vuonna hän osallistui näyttelyn ja seminaariohjelman Wood Works: "There is a forest in my backyard but my house is built from trees grown far away" kuratointiin, joka sai Architectural Association of Ireland -palkinnon. Näyttelytyön, rakennusten ja ympäristöjen suunnittelun lisäksi Aet on toimittanut Ehituskunst-lehteä neljän vuoden ajan ja opettanut Viron taideakatemian arkkitehtuurin laitoksella. Tämän vuoden Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa Aet kuratoi yhdessä Mari Möldren ja Arvi Andersonin kanssa Viron paviljongin "Home Stage".

Tilaisuuden järjestää Archinfon, Finnish Design Infon ja Fashion Finlandinyhteishanke Finimalism.

Tapahtumapaikkana on Sveitsin paviljongista vastaavan Pro Helvetian ja Sveitsin konsulaatin hallinnoima 1400-luvun kaupunkipalatsi Palazzo Trevisan degli Ulivi Venetsian Dorsodurossa. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa:

Linkki livestreamiin

Tapahtumaa edeltää Huussi – The urban solution -keskustelu. Ilta jatkuu virvokkeilla ja päättyy noin kello 20.30 (CET).

Lue lisää Pavilion days -tapahtumasta

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

ArkMuoto 2024 -päätapahtuma: Hyvässä tilassa

21.05.2024 13:00–18:30

Uusi paikallinen -julkistustilaisuus

29.05.2024 13:15–04:30

Morbus Aboensis – kaupunkimaiseman muutos 1960-luvulta nykypäivään

12.06.2024 17:00–19:00

Maisema-arkkitehtuuripäivä 2024

04.10.2024–05.10.2024