Kuvituskuva

Finimalism nostaa suomalaisen arkkitehtuurin, muodin ja muotoilun kansainvälistä profiilia

Finimalism on kolmen suunnittelualan tiedotuskeskuksen – Archinfon, Fashion Finlandin ja Finnish Design Infon – uusi viestinnällinen yhteishanke. 

Organisaatioiden vuonna 2022 luoman yhteistyömallin pohjalta syntynyt konsepti, Finimalism, keskittyy Finnish Design -brändin uudistamiseen. EU-rahoitteinen hanke tähtää arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin profiilin nostoon erityisesti kestävän kehityksen ratkaisujen tarjoajana ja mielipidevaikuttajana. Hanke vahvistaa Suomen asemaa vihreän siirtymän rohkeana innovaattorina ja suunnittelualojen kärkiosaajana.

Hankkeen puitteissa luodaan uusi digitaalinen alusta ja julkaisusarja, tuotetaan tapahtumia ja tehdään kohdennettua viestintätyötä erityisesti kansainväliselle yleisölle. Finimalism yhdistää ennestään arkkitehtuurin, muodin ja muotoilun verkostoja ja kehittää alan viestintätoimijoiden välistä kestävää yhteistyömallia.

Yhteistyössä kolme hankekumppania hyödyntävät kunkin vahvuusalueita ja avaavat toisilleen väyliä uusien yleisöjen luo. Lisäksi hankekumppanit tavoittavat kaikille uusia yleisöjä luomalla tapahtumia ja yhteistyömuotoja, joissa pääroolissa on Finimalismin ajamat kestävät arvot.

Finimalismin sisällöt juontavat inspiraationsa ratkaisuista, joissa vähemmällä luonnonresurssien haaskaamisella voidaan luoda entistä parempaa elämää. Ydinsanoma näkyy myös konkreettisesti kampanjan toteutuksessa esimerkiksi vihreän koodin hyödyntämisessä ja läpinäkyvässä viestintä- ja tapahtumatoimien hiilijalanjälkien seurannassa.

Finimalismin ytimessä on kestävän kehityksen heittämä haaste kaikille aloille: miten luoda arvoa ja kasvua radikaalisti vähemmillä resursseilla – ei vain less is more vaan more with less.

finimalism.fi @finimalism.project


Fashion Finland

Finnish Design Info

Lisätietoja

Kuvassa nainen, joka katsoo kameraan. Hänellä on violetti paita.

Anna Rusi

projektikoordinaattori, viestintäassistentti

anna.rusi@archinfo.fi +358 50 300 8775 Lue lisää