Suomen lippu liehuu vanhan rakennuksen seinään kiinnitetyssä lipputangossa.

Arkkitehtuurin ja muotoilun yhteinen festivaali juhlistaa hyvää suunnittelua

Ida Uotila / MFA

Helmikuun 3. liputetaan Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Liputuspäivän ympärillä vietettävät tapahtumapäivät juhlistavat arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme. Vuoden 2023 teemana on Elämisen laatu.

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään 1.–5. helmikuuta. Kymmenien eri toimijoiden järjestämässä ohjelmassa nähdään keskusteluja, työpajoja, näyttelyitä, opastuksia, avoimia ovia, luentoja ja julkistuksia. Tapahtumia järjestetään viidellätoista eri paikkakunnalla sekä verkossa.

Päätapahtumapaikkana on 1.–3. helmikuuta Helsingin kaupungintalo, jossa ohjelmaa on keskiviikosta perjaintaihin kello 13:sta lähtien. Ilmoittaudu tapahtumiin tästä linkistä. Kaikki esitykset ja keskustelut ovat katsottavissa myös verkossa.

Osallistu ArkMuoto-päiviin myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #arkmuoto ja #elämisenlaatu. Tapahtumaviikon aikana on käynnissä kuvahaaste, jonka löydät ArkMuoto-Instagramista ja Facebookista.

Liputuspäivä arkkitehtuurille ja muotoilulle – jo toista vuotta!

Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvointivaltiomme rakentajina. Sisäministeriö suosittaa liputtamaan arkkitehtuurille ja muotoilulle Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta – nosta sinäkin lippu salkoon!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat liputuspäiväesityksen tehneet organisaatiot Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Suomen arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO sekä joukko muita yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lue Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä

Kaikki artikkelit

Haluatko kysyä Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä?

Sini Parikka Final Edit LP 3426

Sini Parikka

tuottaja, projektipäällikkö

sini.parikka@archinfo.fi +358 40 351 6470 Lue lisää