Suomen lippu liehuu vanhan rakennuksen seinään kiinnitetyssä lipputangossa.

Arkkitehtuurin ja muotoilun yhteinen festivaali juhlistaa hyvää suunnittelua

Ida Uotila / MFA

Helmikuun 3. liputetaan Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Liputuspäivän ympärillä vietettävät tapahtumapäivät juhlistavat arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme. Vuonna 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivät järjestetään 1.–4. helmikuuta.

Seuraavien ArkMuoto-päivien teema julkistetaan pian. Vuoden 2023 teema oli Elämisen laatu. Kymmenien eri toimijoiden järjestämässä ohjelmassa nähtiin keskusteluja, työpajoja, näyttelyitä, opastuksia, avoimia ovia, luentoja ja julkistuksia. Tapahtumia järjestettiin viidellätoista eri paikkakunnalla sekä verkossa.

Helmikuun 2024 Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien suunnittelu on käynnissä. Tulet löytämään kaikki ArkMuoto-uutiset ja -tapahtumat täältä.

Liputuspäivä arkkitehtuurille ja muotoilulle

Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvointivaltiomme rakentajina. Sisäministeriö suosittaa liputtamaan arkkitehtuurille ja muotoilulle Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta – nosta sinäkin lippu salkoon!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat liputuspäiväesityksen tehneet organisaatiot Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Finnish Design Info, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Suomen arkkitehtuurimuseo, Designmuseo ja Sisustusarkkitehdit SIO sekä joukko muita yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

#ArkMuoto

Lue Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä

Kaikki artikkelit

Haluatko kysyä Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä?

Henkilö istuu puisessa paternoster hississä ja hymyilee.

Paavo Foley

viestinnän ja tapahtumatuotannon koordinaattori

paavo.foley@archinfo.fi +358 44 974 6109 Lue lisää