Suomen lippu liehuu vanhan rakennuksen seinään kiinnitetyssä lipputangossa.

Arkkitehtuurin ja muotoilun yhteinen festivaali juhlistaa hyvää suunnittelua

Ida Uotila / MFA

Helmikuun 3. liputetaan Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun puolesta. Liputuspäivän ympärillä vietettävillä tapahtumapäivillä juhlistetaan arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä arjessamme ja juhlassamme.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päiviä vietetään seuraavan kerran 1.–5.2.2023. Ohjelmahaku käynnistyy syyskuussa 2022. Ohjelmasta tulee löytymään entistäkin runsaammin tapahtumia, opastuksia, näyttelyitä ja keskusteluja, ja päiviä juhlitaan näyttävästi myös sosiaalisessa mediassa.

Alvar ja Aino Aallon ja suomalaisen arkkitehtuurin ja muotoilun liputuspäivä juhlistaa arkkitehtuurin ja muotoilun merkitystä hyvinvointivaltiomme rakentajina. Vuonna 2022 sisäministeriö kehotti liputtamaan Alvar Aallon syntymäpäivänä 3. helmikuuta, ja uusi liputuspäivä otettiin hyvin vastaan. Toivotaan, että liputuspäivä vakiinnutetaan kansalliseksi liputussuositukseksi!

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä vastaavat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Ornamo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Rakennustietosäätiö RTS, Suomen maisema-arkkitehtiliitto MARK, Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Finnish Design Info ja Sisustusarkkitehdit SIO sekä joukko muita yhdistyksiä ja paikallisia toimijoita. Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Lue Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä

Kaikki artikkelit

Haluatko kysyä Arkkitehtuurin ja muotoilun päivistä?

2020 10 08 arcinfo Sini 0482

Sini Parikka

tuottaja, projektipäällikkö

sini.parikka@archinfo.fi +358 40 351 6470 Lue lisää