Takaisin artikkeleihin

Aalto2-museokeskus avaa ovensa laajan näyttelykokonaisuuden siivittämänä

Vanhan puukirkon sisusta

Eugeni Bach

Aalto2 saattaa yhteen arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön. Jyväskylässä sijaitseva museokeskus liittää peruskorjauksen jälkeen avautuvan Alvar Aalto -museon sekä Keski-Suomen museon toisiinsa uudella nivelosalla.

Aalto2 avaa ovensa yleisölle 27. toukokuuta. Museokeskuksen avausnäyttely, “Ihmisen jäljet – maailmanperintöä”, esittelee sekä aineellista että aineetonta perintöä liittäen sen Alvar Aallon töihin. Näyttelyn kuratoinnista ja näyttelyarkkitehtuurista vastaa suomalais-espanjalainen arkkitehtiduo Anna ja Eugeni Bach.

Viiden näyttelyn sarja avaa rakennetun perinnön ja kulttuuriperinnön monimuotoisuutta. Kokonaisuuden osa-alueet valottavat perinnön käsitettä kukin omasta näkökulmastaan: Maailmanperintö, Tunnetut, Suomalainen saunakulttuuri, Suomi ja maailma, ja Modernit. Lue lisää kunkin näyttelyn sisällöistä tästä linkistä.

Aalto2-museokeskuksen laajennusosa. kuva: Arkkitehtitoimisto A-Konsultit

Alvar Aalto -museo esittelee myös uuden perusnäyttelynsä “AALTO – työ ja elämä”. Näyttely johdattaa vierailijan syvälle arkkitehdin työhön ja suunnitteluprosessiin kantaen mukanaan Alvar Aallon ydinajatusta arkkitehtuurin ja hyvän suunnittelun voimasta ratkaista ihmiselämän ja yhteiskunnan ongelmia. Näyttelyssä on esillä runsas kokoelma arkkitehtipiirustuksia, pienoismalleja ja muotoiluesineistöä. Lue lisää tästä linkistä.

Sekä Alvar Aalto -museo että Keski-Suomen museo toimivat Alvar Aallon suunnittelemissa rakennuksissa. Uuden museokeskuksen suunnittelu alkoi vuonna 2019 Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja nivelosahankkeen kanssa samaan aikaan, ja museokeskus avaa ovensa sopivasti Aalto 125 -juhlavuotena. Tutustu museokeskukseen tästä linkistä.