Venetsian arkkitehtuuribiennaali

Köynnöksen keskellä vaijereilla roikkuvat valkoiset kirjaimet muodostavat sanan FINLANDIA, taustalla sininen puuseinä.

Venetsian arkkitehtuuribiennaali on maailman arvostetuin arkkitehtuurin esittämisareena. Archinfo vastaa vuoden 2023 biennaalissa Suomen paviljongin näyttelystä kolmatta kertaa.

Venetsian arkkitehtuuribiennaali kokoaa yhteen kansainvälisen arkkitehtuurikentän keskeisimmät vaikuttajat ja ajankohtaiset avaukset. Vaikuttajien ja median lisäksi biennaalin yleisöä ovat alan ammattilaiset, arkkitehtuurista kiinnostunut suuri yleisö sekä koululaisryhmät. Yksi biennaalin keskeisistä tehtävistä onkin arkkitehtuurin yhteiskunnallisesta merkityksestä viestiminen laajoille yleisöille.

Archinfo toimii Opetus- ja kulttuuriministeriön nimittämänä Suomen kansallispaviljongin näyttelyn komissaarina ja vastaa hankkeen hallinnoinnista sekä näyttelyn valinnasta, tuotannosta ja viestinnästä. 

Seuraava Venetsian arkkitehtuuribiennaali järjestetään 20.5.–26.11.2023. Suomen paviljongin näyttelykonsepti valittiin avoimella haulla. Valitun ehdotuksen tekijät työskentelevät arkkitehtuurin ja taiteen välimaastossa, ja näyttelyehdotus käsittelee veden ja ravinteiden kiertokulkua ja arkkitehtien roolia tulevaisuuden ratkaisujen visioinnissa.

Jaa tämä projekti

Archinfon projektit ja hankkeet