Takaisin artikkeleihin

Suomen paviljonki mukana Venetsian Pavilion Days -ohjelmassa

Joukko ihmisiä biennaalirakennuksen edustalla.

Linda Peltola

Suomen paviljonki on mukana järjestämässä kuudentoista maan Pavilion Days -tapahtumaa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 14.–15. syyskuuta. Tapahtuma tarjoaa opastettuja kierroksia kansallispaviljonkeihin, keskustelutilaisuuksia ja hauskoja kohtaamisia.

Kansainvälisen komissaariyhteisön toista kertaa järjestämä Pavilion Days -tapahtuma on mahdollisuus kuulla näyttelyistä niiden tekijöiltä, osallistua kiinnostavaan oheisohjelmaan ja tavata muita arkkitehtuuribiennaalista kiinnostuneita – ja tietysti nauttia syyskuisesta Venetsiasta!

Pavilion Days järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2021, kun toukokuisiin avajaisiin osallistuminen oli koronapandemian vuoksi vaikeaa. Hyvien kokemusten ja positiivisen palautteen vuoksi kansallispaviljongeista vastaavien organisaatioiden verkosto päätti järjestää kahden päivän mittaisen tapahtumakokonaisuuden uudestaan tänä vuonna, torstaina ja perjantaina 14.–15. syyskuuta.

Torstaina 14. syyskuuta Archinfo järjestää yhdessä The Dry Collectiven ja Finimalism-hankkeen kanssa miniseminaarin, jossa kuullaan kaksi keskustelua. Tilaisuutta voi seurata myös verkossa tästä linkistä. 

Huussi – The urban solution -keskustelussa paneudutaan toteutuneeseen kaupunkimittakaavan ratkaisuun, jossa hyödynnetään jätevesien erottelua ja alipaineistettua wc-järjestelmää. Helsingborin pilottihankkeesta kertoo toiminnankehittäjä Amanda Haux Ruotsin Reco Labista. Globaalin näkökulman keskusteluun tuo UN-Habitatin Sudha Shrestha Nepalista. Keskustelua ohjaa Huussi-näyttelyn kuraattori Arja Renell The Dry Collectivesta. 

Lue lisää tapahtumasta tästä linkistä.

Finimalize this! kutsuu kolme asiantuntijaa tarkastelemaan arjen ja kodin toimia, esineitä ja konsepteja uusin silmin – ja finimalisoimaan ne. Suomalaisen arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin Finimalism-yhteishankkeen työpaja-tyyppiseen keskusteluun osallistuvat arkkitehti Eero Renell The Dry Collectivesta, British Councilin arkkitehtuurin, muotoilun ja muodin johtaja ja Britannian paviljongin komissaari Sevra Davis ja suomalais-norjalainen arkkitehti Iisa Eikaas Tanskan näyttelyn kuraattoritiimistä. Keskustelun juontaa Finimalism-hankkeen projektipäällikkö Katja Lindroos.

Lue lisää tapahtumasta tästä linkistä.

Tapahtumapäivien aikana järjestetään myös kolme samanaikaista kierrosta yhteensä kuuteentoista kansallispaviljonkiin. Kierrokset alkavat kello 11:15 (CET), ja ne sisältävät kukin 5–6 näyttelyä, joita ovat esittelemässä kuraattori tai muu vastuuhenkilö. Kierrosten päätteeksi kello 13:30 kokoonnutaan Sveitsin paviljonkiin Venetsian Giardiniin virvokkeille ja jakamaan kokemuksia. Lue lisää kierroksista tästä linkistä.

Paviljonkipäivien aikana Suomen paviljongin oppaat, Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston ja Oulun yliopiston arkkitehtuuri-, maisema-arkkitehtuuri- ja sisustusarkkitehtuuriopiskelijat, esittelevät Huussi – Imagining the future history of sanitation -näyttelyä tasatunnein kello 13–18. Opastukseen (kesto n. 10 min) ei tarvitse ilmoittautua. 

Kaikista Pavilion Days -tapahtumista kootaan tietoja kansallispaviljonkien yhteiselle verkkosivustolle biennalepavilions.com (päivitys käynnissä).

Kuuntele Huussi-näyttelyä koskeva keskustelu näyttelyn avajaisista: